Methode

Wie werken met de methode?

Iedereen die met kinderen werkt, komt jongens en meisjes tegen die erg gevoelig zijn voor stemming, sfeer en spanning. Kinderen die soms heel heftig en emotioneel kunnen reageren. Kinderen die wat sneller moe zijn, tijd nodig hebben, allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen, enz.

Door deze gevoeligheid kunnen ze zich vaak moeilijker staande houden in de wereld waarin ze leven. Dat kan structureel zijn maar ook tijdelijk, omdat er bijvoorbeeld in de (directe) omgeving iets heftigs gebeurt waar het kind geen invloed op heeft.

De methode Werken met Sjaak is geen op zich staande therapievorm maar een effectieve aanvulling die het werken met kinderen ondersteunt. Het richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van die sterke basis waar kinderen de rest van hun leven van kunnen profiteren.

Werkboek Werken met Sjaak

De hoofdstukken in het werkboek zijn ingedeeld en opgebouwd aan de hand van de 7 chakra’s, die ieder op hun beurt aangeven welke geestelijke, lichamelijke en emotionele ontwikkeling aan de orde is. Ook als je niets van chakra’s weet, is het mogelijk om met Sjaak aan de slag te gaan.

Werkkaarten

Aan de hand van situaties die Els in haar praktijk tegenkomt en oefeningen die ze met de kinderen doet, zijn werkkaarten ontwikkeld. Op deze werkkaarten staan korte opdrachten waarmee een kind aan de slag kan door te tekenen, te kleuren en/of te schrijven.

sjaak werkkaart

De methode kent een basis-set van 22 werkkaarten voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.
Ieder hoofdstuk in het werkboek sluit af met een overzicht van de werkkaarten die ingezet kunnen worden.

Uitbreiding

Deze basis-set kan eventueel worden uitgebreid met nog eens 14 kaarten. Op deze kaarten staan opdrachten die verder ‘de diepte’ in gaan. De energie van de werkkaarten werkt lang door.

Alleen al daarom is het van belang dat de kinderen hun tekening meenemen naar huis.

 

Werken met Sjaak

De mogelijkheden van Werken met Sjaak zijn minstens zo talrijk als de ogen in z’n kleurrijke staart!

Meer informatie?